Hiszpańskie oliwki reklamowane „na każdym polskim stole”
Pod hasłem „Hiszpańskie oliwki na każdym polskim stole” rozpoczęła się kampania promująca oliwki z Hiszpanii. Akcję na zlecenie organizacji Interaceituna przygotowały i realizują agencje Innovations Communications Group i ConTrust.
Głównym celem kampanii „Hiszpańskie oliwki na każdym polskim stole” jest wzmocnienie wizerunku marki Olives from Spain jako lidera w branży, a także edukowanie Polaków w zakresie walorów zdrowotnych i kulinarnych hiszpańskich oliwek, ich wykorzystywania w codziennej diecie oraz szerokiego zastosowania kulinarnego.
Działania pokazują, że oliwki mogą być elementem codziennej diety, a nawet składnikiem tradycyjnych polskich dań, przygotowywanych chociażby na Boże Narodzenie.
Akcja obejmuje lokowanie produktu w popularnych programach (m.in. „Pytanie na Śniadanie” w TVP2 i „Ewa Gotuje” w Polsacie), advertoriale edukacyjne w magazynach kobiecych, lifestylowych, kulinarnych i podróżniczych, aktywności w internecie (m.in. w social media) oraz akcje specjalne, samplingi i eventy w Warszawie, Krakowie i Poznaniu. Działania będą prowadzone do końca br.
Organizatorem kampanii jest Interaceituna, stowarzyszenie reprezentujące hiszpański sektor oliwek stołowych. Za kreacje i zakup mediów do akcji odpowiada agencja Innovations Communications Group, a działania public relations realizuje agencja ConTrust.
Dołącz do dyskusji: Hiszpańskie oliwki reklamowane „na każdym polskim stole”