JBcomm wygrała przetarg na obsługę public relations Instytutu Żywności i Żywienia
Agencja JBcomm wygrała przetarg na obsługę public relations Instytutu Żywności i Żywienia – dowiedział się portal Wirtualnemedia.pl. Pokonał w nim osiem agencji, w tym m.in. Profile, Partner of Promotion i Genesis PR.
Instytut Żywności i Żywienia od drugiej połowy sierpnia br. szukał agencji, która zajmie się obsługą public relations Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej. Będzie z nią pracować do grudnia br.
W odpowiedzi na ogłoszony przetarg wpłynęło 9 ofert. Złożyły je agencje: JBcomm |( z ceną 148,5 tys. zł), Grupa ABK (158,3 tys. zł), Instytut Strategii i Rozwoju (158 tys. zł), Spin Digital (143,8 tys. zł), Genesis PR (156,2 tys. zł), Projekt PR (156,5 tys. zł), PAP (155 tys. zł), Partner of Promotion (142,7 tys. zł) i Profile (158,7 tys. zł).
Organizacja najwyżej oceniła ofertę złożoną przez agencję JBcomm. Prowadzone przez nią działania mają być wsparciem kampanii edukacyjnej: edukacja rodzin w zakresie zdrowego żywienia i aktywności fizycznej – walka z nadwagą i otyłością. JBcomm zajmie się też edukacją przedstawicieli mediów w zakresie wpływu zdrowego żywienia oraz aktywności fizycznej na zdrowie społeczeństwa.
Celem tych działań będzie propagowanie przeznaczenia i roli społecznej Centrum Dietetycznego Online NCEŻ, popularyzowanie narzędzi edukacyjnych NCEŻ, aplikacji mobilnych Zdrowa Mama - Zdrowe Dziecko oraz Zdrowice - graj na zdrowie! oraz promowanie portalu www.ncez.pl jako źródła wiarygodnych, funkcjonalnych i zrozumiałych treści informacyjnych i edukacyjnych.
Działania te będą skierowane do dziennikarzy, influencerów, blogerzów i innych liderów opinii tematyki zdrowotnej (w szczególności żywieniowej – dla osób zdrowych oraz chorych), a także do osób dorosłych planujących mieć rodzinę, rodziców, dzieci i młodzieży, studentów, seniorów itp.
Na obsługę w zakresie public relations Instytut Żywności i Żywienia przeznaczy 160,4 tys. zł.
Dołącz do dyskusji: JBcomm wygrała przetarg na obsługę public relations Instytutu Żywności i Żywienia