SzukajSzukaj
dołącz do nasFacebookGoogleLinkedinTwitter

Ikea stawia na sztuczne mięso. The Vegetarian Butcher od Unilever

IKEA wprowadza do swoich restauracji nowe danie - penne z wegańskim sosem bolońskim i „roślinnym” mięsem. Receptura powstała we współpracy z The Vegetarian Butcher - marką koncernu Unilever.

Wegańskie penne to kolejna bezmięsna propozycja w restauracjach IKEA. Szwedzka sieć ma już w ofercie wprowadziła m.in. roślinne klopsy, wege hot dogi i lody. 

- Cały czas staramy się rozwijać naszą ofertę gastronomiczną, także o produkty w całości przygotowane na bazie składników roślinnych. Chcemy odpowiadać na wyzwania stojące przed branżą spożywczą, jeżeli chodzi o kwestie zrównoważonego rozwoju, a także na oczekiwania naszych klientów, którzy chętnie sięgają po roślinne wersje naszych produktów. Świadczy o tym popularność warzywnych klopsów, wege hot doga, a także wegańskich lodów truskawkowych, które na stałe są w naszej ofercie - mówi portalowi Wirtualnemedia.pl Tomasz Jachimczak, country commercial & range manager z IKEA.

Wegańskie penne w IKEA - cena, skład, dostępność

Jak dowiedział się portal Wirtualnemedia.pl, nowość została opracowana przez markę Unilevera The Vegetarian Butcher, wyłącznie dla restauracji IKEA w Polsce. Można je kupić we wszystkich sklepach szwedzkiej sieci. Cena dania to 8,99 zł.

Makaron sprzedawany jest w ramach sezonowej oferty restauracji IKEA do 17 marca 2020 roku.

W skład wchodzi bezmięsnego penne wchodzą: makaron rurki penne z wegańskim sosem bolognese przygotowanym z sosu pomidorowego i wegańskiego mielonego na bazie soi, podane z wegańskim tartym Gran Vegiano.

- Produkty The Vegetarian Butcher to wegetariańskie mięso niczym nie ustępujące pod względem tekstury i smaku mięsu zwierzęcemu - tłumaczy Adrian Kociemba, food service marketing lead North&East Europe z Unilever.

W ubiegłym roku marka ta stworzyła dla Burger Kinga recepturę bezmięsnego burgera. Dalsze plany obecności The Vegetarian Butcher  w Polsce nie są jeszcze potwierdzone.

 

Dołącz do dyskusji: Ikea stawia na sztuczne mięso. The Vegetarian Butcher od Unilever

11 komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiekz postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadom nas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl
User
Bartek
Przestańcie nazywać roślinne produkty mięsem! Wegańskie to wegańskie. Roślinne to roślinne. Mięso to mięso. Ile razy jeszcze będę zaklinać się czytając o "roślinnym steku", "roślinnym mięsie mielonym" czy "roślinnym kotlecie schabowym"?
odpowiedź
User
asd
Do tej pory sprzedawali gdzieniegdzie klopsiki wołowe z wieprzowiną, zobaczymy co tym raziem pojawi się w produktach wegańskich.
odpowiedź
User
hehe
ciekawe kto potem będzie leczyć tych vegańskich cukrzyków. Nowy przepis na wygranie wojny: wysadzić elektrownie i odciąć od insuliny....
odpowiedź