Kuchnia Polska w Gazecie Olsztyńskiej i Dzienniku Elbląskim
Od 10 kwietnia w każdy poniedziałek do Gazety Olsztyńskiej/Dziennika Elbląskiego dołączane będą książki z serii 'Kuchnia Polska'.
W każdej pozycji znajdzie się kilkadziesiąt praktycznych przepisów na udane dania. Serię rozpocznie „Wielkanoc”, w kolejne poniedziałki ukażą się też „Zupy”, „Dania mięsne”, „Ciasta i ciastka” oraz „Sałatki i surówki”.
- Do wykonania potraw z naszych książek nie trzeba kupować skomplikowanych, trudnych do nabycia składników. Dzięki temu dania są proste do wykonania i tanie. Dodatkowym plusem książek jest elegancka, twarda, lakierowana oprawa – mówi Adam Biały, dyrektor Działu Marketingu „Gazety Olsztyńskiej”.
Promocja kolekcji obejmuje m.in. spoty w lokalnych rozgłośniach radiowych, plakaty w środkach komunikacji miejskiej i punktach sprzedaży detalicznej oraz autopromocję w gazecie. W ramach niestandardowej akcji promującej kolekcję Czytelnicy gazety zostali poproszeni o wypróbowanie zawartych w książkach przepisów i podzielenie się swoimi opiniami na ich temat na łamach dziennika.
Dołącz do dyskusji: Kuchnia Polska w Gazecie Olsztyńskiej i Dzienniku Elbląskim