Marquard wydał pilotażowy numer magazynu kulinarnego „Jamie”
Wydawnictwo Marquard Media Polska wprowadziło na rynek pilotażowy numer polskiej edycji magazynu kulinarnego „Jamie”, stworzonego przez brytyjskiego szefa kuchni Jamie Olivera. Tytuł regularnie ukazywać się będzie od jesieni br. jako dwumiesięcznik.
W liczącym 106 stron piśmie czytelnicy znajdą przepisy stworzone na podstawie kuchni z całego świata, z uwzględnieniem naturalnych, sezonowych i dostępnych w polskich sklepach składników. Poza tym w tytule obecne mają być także m.in. artykuły dotyczące podróży, wywiady z celebrytami czy porady kulinarne.
Pilotażowe wydanie magazynu „Jamie” jest poświęcone grillowaniu, jest w nim ponad 80 przepisów, a poza tym materiały o kuchni nicejskiej czy potrawach orientalnych. Od 16 czerwca br. jest ono dostępne w sieci sklepów Organic Farma Zdrowia (a także w sklepie internetowym organic24.pl). Otrzymają je jednak tylko ci klienci, którzy zrobią zakupy za minimum 60 zł. W pilotażowym numerze swoje reklamy zamieściły takie marki jak Mercedes Polska, Saeco, Bosch czy Organic Farma Zdrowia.
W otwartej sprzedaży „Jamie” będzie dostępny od września br. Dwumiesięcznik ma ukazywać się w nakładzie 30 tys. egz. i w cenie 12,99 zł. Będzie dystrybuowany m.in. w salonach sieci Empik, Ruch i Kolporter.
Redaktor naczelną pisma została Anna Gromnicka. Szatę graficzną tytułu przygotowała zaś Dominika Szczechowicz we współpracy z Urban Zen Studio.
Magazyn „Jamie” wydawany jest na licencji Wydawnictwa Jamie Oliver. Pismo zostało stworzone przez Jamiego Olivera w Wielkiej Brytanii w 2008 roku, obecnie ukazuje się w 14 krajach.
„Jamie” to pierwszy tytuł kulinarny w portfolio Marquard Media Polska, a drugi magazyn w ogóle wprowadzany przez to wydawnictwo w tym roku na rynek. Pod koniec lutego br. spółka zaczęła wydawać skierowany do mężczyzn dwumiesięcznik „Esquire”. Jego zerowy numer również dostępny był w dystrybucji zamkniętej - ukazał się w grudniu ub.r. i został rozesłany do wybranej grupy odbiorców.
Dołącz do dyskusji: Marquard wydał pilotażowy numer magazynu kulinarnego „Jamie”