Jacek Komuda felietonistą kulinarnym i historycznym „Do Rzeczy”
Pisarz Jacek Komuda zaczął współpracę z tygodnikiem „Do Rzeczy” (Orle Piór) jako felietonista kulinarny. Będzie też pisał do tygodnika artykuły o tematyce historycznej.
Felietony kulinarne Jacka Komudy będą się ukazywać pod hasłem „Podróże sarmackiego kuchmistrza”, mają opisywać dania tradycyjnej polskiej kuchni sprzed wieków. Do nowego numeru „Do Rzeczy” Komuda napisał też artykuł do działu historycznego, poświęcony podróżowaniu w czasach Polski szlacheckiej.
Jacek Komuda to autor ponad 20 powieści i opowiadań historycznych (m.in. cyklu powieściowego „Orły na Kremlu”), dziejących się przede wszystkim w Polsce sarmackiej. Tworzył też scenariusze do gier komputerowych, pracował w czasopismach „Gamestar”, „Click!” i „Komputer Świat Gry”, pisał artykuły historyczne do magazynu „Magia i Miecz”.
W pierwszej połowie br. średnia sprzedaż ogółem „Do Rzeczy” wynosiła 52 745 egz. (według danych ZKDP - zobacz wyniki wszystkich tygodników opinii).
„Do Rzeczy” to kolejny wśród czołowych tygodników opinii, który publikuje felietony kulinarne. W „Polityce” od lat pisze je Piotr Adamczewski, „Newsweek” na początku br. skończył współpracę z Magdą Gessler, a zaczął z Jerzym Mazgajem piszącym o winach, natomiast we „W Sieci” o winach pisze Robert Mazurek, a o kulinariach - Anna Monicka.
Dołącz do dyskusji: Jacek Komuda felietonistą kulinarnym i historycznym „Do Rzeczy”